Sustainability

H O U N d: NEVER ORDINARY

Forestil dig en bomuldsmark; som et hav af hvide bløde og luftige bolde der næsten ligner skyer. Mennesker har dyrket og benyttet bomuld til at opbygge vores civilisation i mere end 3000 år på grund af dets bløde og samtidige holdbare fibre. Derfor er det også helt naturligt, at bomuld er vores foretrukne materialevalg, da god kvalitet er kernen i vores brand. Vi benytter det blandt andet i vores populære signatur jeans, som altid er af høj kvalitet og moderigtige.

Bomuld har haft en afgørende betydning for den menneskelige civilisation igennem lang tid - og det samme kan siges om hunde! Hunden var det første dyr som mennesket holdte som husdyr. Det ældste bekræftet tilfælde af en hund som husdyr er faktisk mere end 14.200 år gammelt. Vores forhold med hunde går derfor endnu længere tilbage i tiden end anvendelsen af bomuld, men begge har bragt os til hvor vi er i dag. 

Lad os endnu engang vende tilbage til bomuldsmarken vi forestillede os før; hvis du kigger lidt nærmere, så vil du måske nu få øje på et par ører der stikker ud bag bomuldsplanterne. Du vil måske endda hører munter gøen lige inden hunden løber imod dig. Hunden sætter sig og kigger nysgerrigt op på dig med hovedet på skrå. 

This is HOUNd – and we are never ordinary.

 

SUSTAINABILITY

CO2 OG TRANSPORT

Meget af vores tøj produceres i Tyrkiet fremfor Fjernøsten, og hvorfor er dette vigtigt? Det er det fordi Tyrkiet er Europas tætteste nabo, og de sikrer sig at de lever op til gældende standarder. Når produktionen er placeret så tæt på, så kan vi samtidig benytte lastbiler som transportmiddel. Den korte distance og lastbilerne som transportmiddel gør at vores CO2-udledning er signifikant lavere.

NULTOLERANCE OVERFOR BØRNEARBEJDE 

Alle vores leverandører underskriver en omfattende kontrakt, som definerer og forbyder brugen af børnearbejde i alle dele af produktionen. Vi foretager løbende aftalte og uanmeldte kvalitetskontrol for at sikre os at disse standarder overholdes hele tiden. Vi samarbejder ligeledes med den danske organisation Børns Vilkår. 

 

FLERE GOTS (GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD):

LEVERANDØRER

Hos HOUNd forsøger vi konstant at arbejde os henimod en mere bæredygtig produktion. Vi ønsker at være en del af den positive forandring, som sikrer en lys og grøn fremtid for tekstilindustrien og vores globale samfund. Derfor er vi på en konstant mission om at øge antallet af GOTS certificerede leverandører, som en del af vores distributionskæde, med det endelige mål om at lave bæredygtigt tøj til cool tweens. 

RECYCLED EMBALLAGE 

Når du modtager din ordre, så kan du være sikker på at alle kasser er lavet af genanvendt pap. Vi bruger mere end 100.000 papkasser om året, og derfor har valg af materiale en betydning. Vi arbejder også på nuværende tidspunkt på at udvikle et mere bæredygtigt alternativ til de plastikposer vi benytter til at beskytte tøjet.